пятница, 8 февраля 2013 г.

фото авганської борзи

Афганська борза – фото

Примтка. За таку розкшну шерсть цих собак називають “гончаком в пжам”. Афганську борзу необхдно дуже часто розчсувати. Ц собаки не страждають вд спекотного клмату  гдно переносять холод  дощ. ·м необхдн щоденн тривал пробжки.

Застосування. У себе на батьквщин афганськ борз з успхом використовувалися як пастуш  мисливськ, так, що супроводжували людину пд час полювання на вовка, шакала  леопарда. У ґвроп  Америц афганська борза стала виключно декоративним собакою, що любить будинок  товариство свого господаря.

Характер. Смлив, неприборкн, ласкав, чутлив, дуже розумн, благородн, але не байдуж, пдозрл, але не ворож до чужих. Ц собаки потребують ласкавого дресирування.

У цих собак довга, пряма, вузька голова з злегка опуклим черепом. Мочка носа чорного або каштанового кольору. Щелепи могутн. Оч майже трикутн, темн або золотист. Вуха щльно притиснут до голови, покрит довгою шовковистою шерстю. Шия довга  сильна. Хвст на кнц закручений в кльце. Шерсть густа, шовковиста (на спин – коротка), на голов – характерний чубок. Допускаться будь-яке забарвлення. Найчастше зустрчаються собаки блого, палевого, чорного з свтло-каштановими пдпалинами  трибарвного забарвлень.

Опис. Афганськ борз – могутн  благородн собаки. Зрст вд 68,58 до 73,66 см (зрст суки трохи менший). Вага: вд 26 до 34 кг – пес.

Афганська борзая впродовж столть виводилася в чистот,   розповсюдження в нших кранах було заборонено. Тому до ґвропи вони потрапили лише на початку XX ст. контрабандним шляхом.

Походження. Дуже стародавня порода, батьквщина яко – Синайський пвострв. Ц собаки згадуються в гипетському папрус, х зображення  на стнах печер на пвноч Афганстану.

Автор: admin, 27 Февраль 2011; Рубрика: .

Афганська борза | СТЕПНЫЕ ЗВЕРИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий